Aux Quatre Bonniers

Wat ideetjes

a) natuurlijk wandelen, wandelkaarten liggen klaar (op de kaart van Olne en op de kaart van Trooz) en beschrijvingen vind je ook op visorando (voor gpx) of op wandelgidszuidlimburg.com zoek op Olne leuke en mooie wandelingen

Fietsen vanaf Herve (toeristische dienst) zijn er knooppunten fietspaden, en ook uitgestippelde toeren (de appeltjes toer bv.)

b) avontuur vind je in Chaudfontaine op een tiental minuten heb je www.fortaventurechaudfontaine.com  klimmen, enigma’s, spéléologie, labyrinthes…

c) in de zomer:  wat ik zelf leuk vind op Kayak les Remous in Hamoir, en ook vtt, op 30 km, 35 min, maar daar ook vele andere activiteiten: theousideardennes.be,  kajak (lang 23 km), adrénaline, bush expeditie, initatie rotsklimmen etc. in een prachtige omgeving! Of in Logne (burcht, kajak, minigolf, valkenshow etc)

d) heel het jaar : de grotten van Remouchamps/de mijn van Blegny zijn de normale toeristische trekpleisters

e) Ook in la ferme des loups (brasserie) doet wandelingen met gevulde rugzak voor  groepen ‘les sacs à dos enchanté’ je krijgt een roadbook en kan de lengte van de wandelingen kiezen.

f) de bekende Ninglinspo wandeling!! In Nonceveux (vlakbij Remouchamps) 1 van de mooiste wandelingen in de Ardennen, op een halfuurtje heb je ook in Solwaster/Jalhay de wandeling langs de Hoëgne en de Statte (wordt ook omschreven als één van de mooiste wandelingen langs riviertjes)

g) Banneux Bedervaartsoord op 4 km met grotjes en restaurantjes, je kan kaarsje branden, maar ook toeristische dienst waar je een echte boswandeling (Ardennenwandeling) kan starten!

h) ruïne kasteel van Franchimont

I) Tancrémont voor de rijsttaarten winkels/bakkers

j) de abdij van Valdieu vlakbij Aubel  en streekmarkt in Aubel op dinsdag en zondag en het Amerikaans kerkhof in Hombourg (een halfuurtje)

k) en natuurlijk het stadje Spa… met zijn mooi park, winkeltjes die open zijn op zondag, de mooie toeristische dienst in het gebouw met een waterbron, de thermen om te genieten en te zwemmen, Lac de Warfaaz, het meertje, en de vele art nouveau villa’s

l) vele mooie kleine dorpjes zoals Fôret vlakbij, of Soiron